dav

Trobar un equilibri entre IM intel•lectual i la IM emocional

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

Daniel Goleman, el pare de la intel·ligència emocional, la defineix de la següent manera:

“la intel·ligència emocional és una forma d’interactuar amb el món que té molt en compte els sentiments, i engloba habilitats com ara el control dels impulsos, l’autoconsciència, la motivació, l’entusiasme, la perseverança, l’empatia, l’agilitat mental. Elles configuren trets del caràcter com l’autodisciplina, la comprensió o l’altruisme, que resulten indispensables per a una bona i creativa adaptació social”.

Actualment entenem la intel·ligència emocional com l’habilitat que ens permet gestionar bé les pròpies emocions, però també les dels que ens envolten. Que la intel·ligència sigui una habilitat vol dir que es pot aprendre i ensenyar.

Aconseguir que els nostres alumnes siguin emocionalment intel·ligents és sinònim de dir que seran persones que se sentiran a gust amb elles mateixes, tindran una actitud positiva, tindran una bona autoestima, seran empàtiques, tindran la capacitat de pensar i de mirar cap endavant, prendran decisions, resoldran problemes sense ira i superaran dificultats i frustracions.

Les emocions són importants i cal que les treballem a l’escola. L’educació emocional afecta el desenvolupament dels alumnes, ja que incentiva la seva motivació, predisposa a actituds positives, millora les seves relacions i obté resultats acadèmics.

Per aconseguir que el nen creixi, en tota la dimensió de la paraula, no n´hi ha prou amb l’adquisició de coneixements. L’educació ha de ser un procés d’aprenentatge per la vida, les emocions són molt importants i les hem de tenir en compte.

L’escola del futur serà l’escola capaç de trobar un equilibri entre la intel·ligència intel·lectual i la intel·ligència emocional.

 

PHOTO-2019-01-30-16-09-32 sdr PHOTO-2019-01-30-16-09-23 PHOTO-2019-01-30-16-09-16 dav dav dav

dav

Col·legi Mare de Déu de la Serra
Avda. Nostra Senyora de Montserrat, 3-5 - 43400 MONTBLANC
Carretera d'Artesa, 4 - 43400 MONTBLANC
Tel. 977 86 01 96 - 977 86 01 22
mdserra@mdserra.cat