Lluc Briansó, alumne de 6è de primària, passa a la final del XIV Certamen de Lectura en Veu Alta

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

LA SEMIFINAL ES VA CELEBRAR A TARRAGONA EL DIVENDRES 11 DE MAIG.

L’alumne Lluc Briansó del Col·legi Mare de Déu de la Serra ha estat seleccionat a la Semifinal i passa a la Final del XIV Certamen de Lectura en Veu Alta.

El Certamen de Lectura en Veu Alta està organitzat en 5 categories i el Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc ha participat en dues categories, la de “Grumets vermells” pensada per a lectors i lectores de Cicle Mitjà (entre 8 i 10 anys) i la de “Grumets verds” concebuda per a lectors i lectores de Cicle Superior (entre 10 i 12 anys).

La primera fase del concurs es realitza a l’escola. El centre educatiu, després de valorar aspectes com la fluïdesa, l’articulació, el ritme, el volum, l’entonació o l’expressivitat, selecciona un  representant i un alumne de reserva per a cada categoria. Els alumnes seleccionats van ser Lluc Briansó, Mariona Prat, Alexandre Amorós i Arnau Sans.

La segona fase, és a dir, els quarts de final els organitzen els Serveis Territorials i Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a través dels Centres de Recursos Pedagògics. Cada Servei Territorial organitza tants quarts de final com calgui segons el nombre d’inscrits. En el cas del Col·legi Mare de Déu de la Serra, els alumnes seleccionats es van desplaçar al Centre de Lectura de Reus el dia 5 de maig. En aquesta fase, el Lluc Briansó va quedar finalista en la categoria de “Grumets verds” amb la lectura d’un fragment del llibre “La tribu dels Zippoli” de David Nel·lo.

La tercera fase, les semifinals, les organitza la Fundació Enciclopèdia Catalana. Se celebren tantes semifinals com sigui necessari per arribar al nombre de lectors que l’organització consideri idoni per arribar a la final de Catalunya (entre 6 i 7 semifinals). En aquest cas, la semifinal es va celebrar el divendres passat dia 11 de maig a l’Auditori de la Diputació de Tarragona. Els participants de la categoria “Grumets verds” van llegir fragments del llibre “Set entrevistes de por” de Carles Sala i Vila.

La propera fase és la final de Catalunya, organitzada per la Fundació Enciclopèdia Catalana, que tindrà lloc el dimarts 5 de juny a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya. El finalista Lluc Briansó tindrà el privilegi de llegir des  d’un escenari molt especial.

El certamen pretén reivindicar la lectura en veu alta com a instrument útil per a facilitar la comprensió del text i per a desenvolupar tècniques d’expressió oral, així com afavorir l’aprenentatge de les eines pròpies de la lectura compartida.

LVA6

LVA4LVA5 LVA3 LVA2 LVA1


Col·legi Mare de Déu de la Serra
Avda. Nostra Senyora de Montserrat, 3-5 - 43400 MONTBLANC
Carretera d'Artesa, 4 - 43400 MONTBLANC
Tel. 977 86 01 96 - 977 86 01 22
mdserra@mdserra.cat