DSCN3687 - copia

Llar d’infants

Ensenyaments


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

Aquesta etapa es concreta en una adequada adquisició i desenvolupament dels hàbits d’acord als seus períodes sensitius, la participació activa i l’estímul de la creativitat. El projecte educatiu de la Llar d’Infants per als alumnes fins els tres anys incorpora ja des de l’inici un dels quatre programes del Projecte Encaix. El Programa d’Estimulació Primerenca.

image

El Projecte Encaix aprofita la capacitat d’aprendre i l’adaptabilitat del cervell dels alumnes en els seus primers anys de vida. El mestre ajuda l’alumne, a través de l’estimulació primerenca, en la bona organització neuronal i en la capacitat d’incentivació dels aprenentatges futurs.

La comunicació i el treball conjunt amb els pares es consideren fonamentals en el nostre projecte, per la qual cosa les educadores i els equips professionals del centre proposen mantenir amb ells un estret contacte. A més realitzen cursos d’orientació i assessorament educatiu que faciliten mètodes pràctics per a que la vida familiar sigui una font d’estímuls per al ple desenvolupament dels seus fills.

Observen BIT’s d’imatges, paraules, números, quantitats per afavorir l’atenció, memòria i ampliar el seu vocabulari i coneixements.

Escolten fragments de música clàssica per tal de desenvolupar la seva percepcióauditiva i facilitar el posterior aprenentatge d’idiomes.

Desenvolupen exercicis neuromotors per tal d’adquirir una bona maduració neuronal, un bon domini espaial i una correcte lateralització.

Juguen amb objectes de formes, textures, i colors diferents per a potenciar la sevacreativitat, autonomia i aconseguir una aula plena d’estímuls.

Realitzen passejos d’aprenentatge que desperten la curiositat per tot el que els envoltai desenvolupen la capacitat d’observació.

Participen de manera activa en totes les jornades que celebra el col·legi de caire festiui  tradicional.

Amb el projecte educatiu aconseguim desenvolupar:

- Hàbits propis d’aquesta edat d’acord amb els períodes sensitius de les nenes i nensde 2 anys.
- La memòria.
- La precepció visual i auditiva.
- L’aptitud espaial assegurant una bona lateralització.
- La capacitat d’atenció i d’observació.

 

DSCN3687 - copia

Col·legi Mare de Déu de la Serra
Avda. Nostra Senyora de Montserrat, 3-5 - 43400 MONTBLANC
Carretera d'Artesa, 4 - 43400 MONTBLANC
Tel. 977 86 01 96 - 977 86 01 22
mdserra@mdserra.cat