slideshow2

Educació Infantil

Ensenyaments


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

Aquesta etapa de formació representa, per a l’infant, construir nous significats de la realitat que l’envolta, els quals enriqueixen els propis coneixements prèviament adquirits i pretenen la seva aplicació a les noves situacions cada vegada més complexes.

El Projecte Encaix és el sistema pedagògic d’Educació Infantil propi de les escoles diocesanes de l’Arquebisbat de Tarragona. És un projecte específic Tarragona. És un projecte específic d’estimulació neuromotora i aprenentatge individualitzat basat en el desenvolupament de totes les intel·ligències de la persona ( Intel·ligències Múltiples) i al mateix temps, un sistema pedagògic compartit entre la família i l’escola.

L’alumne és el protagonista del seu aprenentatge, i cada alumne aprèn de manera diferent, perquè ni tots els alumnes tenen els mateixos interessos ni les mateixes capacitats per fer-ho. Les competències i habilitats de cada nen o nena s’associen a les diferents intel·ligències de les persones. Aquestes intel·ligències són les següents:

- Lògica – matemàtica

- Lingüística

- Espacial

- Corporal – cinestèsica

- Naturalista

- Musical

- Interpersonal

- Intrapersonal

- Existencial – espiritual

image

El Projecte Encaix desenvolupa quatre programes:

- Programa d’Estimulació primerenca

Diferenciant l’edat del nen (des de P0 a P5) les programacions d’activitats d’estimulació tenen com a objectiu desenvolupar la capacitat cerebral del nadó o de l’infant. Segons la quantitat i qualitat dels estímuls que reben ens aquests anys inicials de vida, dependrà en part, el creixement de les seves estructures i circuits neuronals.

- Programa d’Educació de les intel·ligències

Es treballa cada una de les nou intel·ligències, incloent la intel·ligència espiritual o existencial, en una programació didàctica específica de les escoles que integren aquest projecte.

Aquest programa ha estat desenvolupat pels propis equips docents dels centres, assessorats per institucions escolars europees capdavanteres en la pedagogia de les intel·ligències múltiples i, a la vegada, especialistes de diverses universitats.

- Programa d’Escola de famílies

Els pares, a casa i als diferents entorns de la família, poden ser els autèntics protagonistes de l’estimulació i l’educació de les intel·ligències dels seus fills. El treball estret dels pares amb l’escola a través dels tallers, l’atenció i formación personalitzada o compartida en grups de pares amb els que desenvolupen el projecte al centre, és un dels eixos del Projecte Encaix.

- English program

Aprofitem el període sensitiu òptim per a l’aprenentatge de les llengües d’aquestes edats per a potenciar la llengua anglesa. El projecte contempla tota una amplia sèrie de continguts i activitats que es fan en aquesta llengua, amb l’objectiu d’avançar i assolir elevats nivells de competència en aquest idioma a la primària i secundària.

 

slideshow2

Col·legi Mare de Déu de la Serra
Avda. Nostra Senyora de Montserrat, 3-5 - 43400 MONTBLANC
Carretera d'Artesa, 4 - 43400 MONTBLANC
Tel. 977 86 01 96 - 977 86 01 22
mdserra@mdserra.cat