Programa de Prevenció per l’Assetjament Escolar – KiVa

11 novembre 2020

Des del curs 2019-2020, el Col·legi Mare de Déu de la Serra forma part d’un programa desenvolupat pel Ministeri d’Educació de Finlàndia, amb la finalitat de prevenir l’assetjament a les escoles.

Les avaluacions que ha rebut aquest programa són completament positives, ja que es veu demostrada l’eficàcia d’aquest amb una major motivació tant per part d’alumnes com dels professors, i una millora constant dels resultats acadèmics.

Amb aquest programa es pretén en tot moment formar als docents mitjançant determinades estratègies i metodologies que els permetin prevenir i intervenir en els possibles casos d’assetjament. Per altra banda, també entren en joc les famílies dels alumnes, ja que se’ls hi ofereix pautes en tot moment perquè aquests siguin capaços d’identificar casos concrets i estar comunicats en tot moment amb l’escola.

Finalment, el paper primordial desenvolupat pels alumnes, als quals se’ls intenta que reconeguin els sentiments d’un mateix i els dels seus companys, per tal de poder reforçar o bé, crear, un sistema de valors per fer front a l’assetjament.

 

Us adjuntem l’enllaç a la pàgina web del Programa KiVa on trobareu un manual per a les famílies.

 

Guia Per a Famílies