L'Obra Social 'La Caixa' i el CEE Tilmar col·laboren en la creació d'una aula multisensorial

29 octubre 2020
Categories: 
Col·legi

L'Obra Social 'La Caixa' ha realitzat una donació de 10.024,85€ per la creació d'una aula multisensorial.

Aquest dijous, dia 29 d’octubre, l’Obra Social ‘La Caixa’ i l’Arquebisbat de Tarragona han signat un acord de col·laboració per tal de cooperar en la creació d’una aula multisensorial destinada al Centre d’Educació Especial Tilmar de Montblanc. Aquest projecte consta d’una dotació econòmica per part de ‘La Caixa’ de 10.024,85 euros.

El director de Banca d’Institucions de l’entitat financera a Tarragona, Sr. Eduard Gené i la subdirectora d’aquesta mateixa entitat a Montblanc, Sra. Rosa Bonet, han visitat aquest migdia el centre educatiu CEE Tilmar, acompanyats del Sr. Joan Cortina, director del centre; el representant de la titularitat de les escoles diocesanes, Mn. Norbert Miracle i el vicari general de l’arxidiòcesi, Mn. Joaquim Fortuny.

L’aula multisensorial, també anomenada espai Snoezelen, és una sala flexible amb diversos materials que s’adapten a les demandes de persones amb algun tipus de discapacitat, tant psíquica com física. El que es pretén amb aquestes aules és que els alumnes interactuïn amb el medi a través de l’estimulació i la integració sensorial, és a dir, s’hi treballa a través dels sentits i les sensacions, ja que aquestes són la principal font de coneixements tant del món exterior com del seu propi cos. Aquestes aules contenen recursos per facilitar l’estimulació i la relaxació, i d’aquesta manera, poder millorar la qualitat de vida d’aquestes persones amb discapacitat.

Aquest nou projecte es preveu inaugurar a finals d’aquest 2020, i beneficiarà a 30 alumnes del Centre d’Educació Especial Tilmar, juntament amb 12 alumnes de l’aula de Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva (SIEI) i els alumnes del Col·legi Mare de Déu de la Serra, amb els quals comparteixen tant projectes com espais.

El CEE Tilmar de Montblanc és un centre educatiu concertat, de titularitat diocesana, que atén a infants i a joves amb necessitats educatives especials en edats compreses entre els 3 i els 21 anys. El Centre vol ser una escola de màxima qualitat pedagògica on els alumnes puguin desenvolupar les seves competències bàsiques, la màxima autonomia personal i la integració social de la manera més normalitzada possible per viure en societat.