Aprimar-se com a propòsit del 2021

22 març 2021
Categories: 
Primaria Col·legi

Tot va començar quan als alumnes de sisè se'ls hi va preguntar quins serien els seus propòsits per aquest any 2021.

- "Aprendre a tocar un instrument."

- "Tenir paciència i escoltar més."

- "No barallar-me tant amb la meva germana."

Aquests són alguns dels propòsits que els alumnes de sisè es van proposar per aquest inici d'any. Fins aquí veiem que tot és normal. Les alarmes comencen a sonar quan es veuen que alguns d'aquests propòsits són "aprimar-se". Algunes nenes i nens van recalcar que el seu propòsit era començar a fer esport i aprimar-se. 

Aquesta insatisfacció corporal, present des de fa dècades, ha arribat a educació primària, a nens i nenes d'onze anys, on ha afectat algunes estudiants que han arribat a pensar que per ser "perfectes" han d'estar primes. Les xarxes socials, sobretot Instagram, ja que actualment és on es poden mostrar més imatges d'homes o dones amb físics musculats i amb percentatges de greix mínims, mostren així un cànon de bellesa idealitzat i poc real, que afecta molts adolescents que volen assemblar-se a aquestes models. 

Un cop es va descobrir l'existència d'aquest problema, des de l'escola, i gràcies a la mestra Sara Martínez, s'ha anat treballant a reforçar l'autoestima d'aquestes i aquests alumnes per tal de desemmascarar aquesta suposada "perfecció" que es mostra a les xarxes.

 

Des de TV3 van voler emetre aquest reportatge per tal de conscienciar a tots els adolescents que no s'han de preocupar pel físic, ni obsessionar-se amb aquests cànons de bellesa actuals. Aquí us deixem l'enllaç del reportatge.

 

Quan voler-se aprimar comença als 11 anys